בדיקת שמיעה
באודיופון מבצעים בדיקות שמיעה לכל מטרה
בדיקת שמיעה מקיפה ומדוייקת, במסגרת בירור רפואי של תופעות כמו:
- ירידה בשמיעה תלויית גיל, סחרחורת, טינטון, חשד לירידה פתאומית בשמיעה, דלקות אוזנים חוזרות, נוזלים באוזן התיכונה וכיו"ב.
- בדיקות תקופתיות לרפואה תעסוקתית
- בדיקות שמיעה לילדים ופעוטות החל מגיל שנה
- בדיקות שמיעה לצורך התאמת מכשירי שמיעה
- בדיקת טימפנומטריה
כדאי לדעת...
✓ בדיקות השמיעה באודיופון מתבצעות על ידי צוות קלינאי תקשורת מקצועי ומיומן.
✓ ניתוח הבדיקה וסיכומה מבוצעים מיידית וניתנים במקום, תוך מתן הסבר מפורט.
✓ באודיופון זמינות התורים גבוהה
לבדיקת שמיעה בחיפה התקשרו עכשיו: 04-866-73-37 או כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם.
מתי עליכם לגשת לבדיקת שמיעה?
ובכן, התשובה לכך משתנה מאדם לאדם. על פי רוב, ניתן לזהות ירידה בשמיעה במספר אופנים. בין התסמינים הבולטים אשר יכולים להעיד על ירידה בשמיעה ניתן למנות את התופעות הבאות:
- קושי בהבנת דיבור, בעיקר במצבים בהם ישנם רעשי רקע (וצורך לבקש מבני שיחתכם לחזור על דבריהם). קראו כאן על הפער שבין שמיעה והבנה.
- קושי בשמיעת רדיו וטלוויזיה.
- צפצופים או שריקות מטרידות באוזניים.
- עייפות או עצבנות בגלל המאמץ לשמוע.
- בעיות בשיווי משקל או סחרחורות.
אם אחת מהתופעות הנ"ל נכונה לגביכם, ייתכן ואתם סובלים מירידה בשמיעה.
זהו השלב בו עליכם לפנות לבדיקת שמיעה שנערכת על ידי קלינאי תקשורת מומחה ומטרתה לבחון מהן יכולות השמיעה שלכם.
ירידות שמיעה מתחלקות בדרך כלל לשני סוגים עיקריים:
- ירידות שמיעה הולכתיות - הנגרמות כתוצאה מחסימת גלי קול בדרכם אל האוזן הפנימית כתוצאה מנוזלים למשל או פקקי שעווה.
- ירידות שמיעה תחושתיות-עצביות: אשר נגרמות מפגיעה בעצב השמיעה. במהלך הבדיקה באודיופון, קלינאי התקשורת יבדוק מהם טווחי העוצמה בהם אתם שומעים בתדרים שונים.
מהן המטרות של בדיקת שמיעה ולמי מיועדת?
- ראשית, היא נועדה לבחון את רמת ירידת השמיעה וסוג הירידה (ירידה הולכתית או תחושתית-עצבית).
- שנית, מטרתה לבדוק האם ירידה השמיעה היא סימטרית בשתי האוזניים או האם היא א-סימטרית, כלומר האם קיימת ירידה בשמיעה רק באחת מהאוזניים, בשתיהן או שקיימת ירידה משמעותית באחת מהאוזניים ביחס לאוזן השנייה. הבדיקה מאבחנת את סוג הפגיעה בשמיעה ואת חומרת המצב (למשל האם מדובר בפגיעה בעצבים המקשרים בין האוזן למוח, האם הפגיעה היא באוזן הפנימית, או שמא מדובר בפגיעה בהולכת גלי קול).
- כאשר מדובר על בדיקת שמיעה לילדים או תינוקות, חשוב לבצע את הבדיקה ברגע הראשון בו עולה חשש מפני שמיעה לקויה. זכרו, בעיות שמיעה עלולות לפגוע בהתפתחותו של הילד (למשל ברכישת שפה) ולערער את ביטחונו העצמי.
- לעיתים, הבדיקה המקצועית נערכת לאנשים אשר חשופים לרעשים באופן קבוע (לדוגמה – עובדי מפעלים או מוסיקאים), או מטופלים אשר נוטלים תרופות שיכולות להזיק לשמיעה.
בניגוד לבדיקת ראייה, אשר נמשכת זמן קצר בלבד (ומסתיימת באותו היום), בדיקת שמיעה היא תהליך מורכב יותר. כמו כן, גם התאמת מכשיר שמיעה איננה עניין של יום אחד. למעשה, בדיוק כפי שירידה בשמיעה היא תהליך הדרגתי, כך גם הטיפול בתופעה מורכב ממספר שלבים.
לאחר בדיקת השמיעה
לאחר בדיקת השמיעה, קלינאי התקשורת יעביר לכם את הנתונים ויקבעו האם מכשיר שמיעה יוכל לסייע לכם (או שמא אתם זקוקים לטיפול רפואי).
במידה ותחליטו על שיקום שמיעתי באמצעות מכשירי שמיעה, השלב הבא כרוך בהתאמה אישית של מכשיר השמיעה. גם כאן, מדובר בתהליך הנמשך מספר מפגשים לצורך כיוון מכשירי השמיעה, בהתאם לצורכי הנבדק, כולל תהליך הסתגלות הדרגתית למכשיר השמיעה החדש.
סיכום
גוף האדם הוא ללא ספק מכונה פלאית ומדהימה. העין היא עדשת המצלמה הטובה בתבל, המוח הוא המחשב המתוחכם ביותר, והאוזניים הן מערכת שמע משוכללת במיוחד. עם זאת, במרוצת השנים, גם גוף האדם מתעייף. לדוגמה, 33% מבני 65 ומעלה סובלים ברמה כזו או אחרת מליקויי שמיעה. כמו כן, ליקויי שמיעה יכולים להופיע גם בגילאים אחרים ואפילו אצל ילדים ותינוקות.
אם אתם מרגישים שאתם סובלים מירידה בשמיעה, תשמחו לדעת כי קיימים כיום פתרונות מצוינים ואפקטיביים לבעיה זו. למעשה, מכשירי השמיעה נמצאים כיום בהתפתחות טכנולוגית מסחררת.
מכשירי השמיעה הזמינים כיום בשוק הם מכשירים אלגנטיים, קטנים, מתוחכמים וכמובן – אפקטיביים. עם זאת, רכישת מכשיר שמיעה איננה עניין של מה בכך. מדובר בתהליך אשר מתחיל עם זיהוי ירידה בשמיעה וממשיך עם בדיקת שמיעה מקצועית.