קשובים לך

כיצד שומעים

הקול הוא תנודה של האוויר המקיף אותנו. התנודות יוצרות לחץ משתנה של האוויר ואותו לחץ משתנה מתורגם על-ידי מערכת השמע שלנו לקול. מערכת השמע של האדם הינה מתוחכמת ביותר ותפקידה להעביר את אותן תנודות אוויר אל מוחנו.

מערכת השמע שלנו מחולקת לשלושה חלקים מרכזיים: האוזן החיצונית, האוזן התיכונה (האמצעית) והאוזן הפנימית. לכל חלק תפקיד חשוב משלו. כאשר קיים ליקוי בחלק כלשהו של מערכת השמע, עלולה להיווצר ירידה בשמיעה.

להלן כמה דברים של ידעתם על תהליך השמיעה האנושי:

מחקרים רבים עסקו זה מכבר בשאלה הנצחית - כיצד שומעים בני האדם. זאת, בכדי לפתח מנגנונים וטיפולים רפואיים למקרים כגון פגיעה או ירידה בשמיעה. ואכן, תודות למחקר הרב בתחום, ניתן כיום לפתור את מרבית בעיות השמיעה. החל מבעיות שמיעה אצל ילדים, דרך ירידה בשמיעה אצל עובדים או מבוגרים אשר חשופים לרעש מתמיד, וכלה בפתרונות עבור בני 65 ומעלה (אשר כשליש מהם סובלים מירידה בשמיעה).

בכדי להבין כיצד שומעים בני האדם, עלינו להכיר את שלושת חלקיה העיקריים של האוזן - האוזן החיצונית, האוזן התיכונה והאוזן הפנימית. לכל אחד מהחלקים הללו יש תפקיד חשוב מבחינת תהליך השמיעה. ראשית, האוזן החיצונית קולטת את גלי הקול מהסביבה ומובילה אותם אל עור התוף דרך תעלת השמע החיצונית. לאחר מכן, האוזן התיכונה מגיבה לתנודות בעור התוף ואלה מועברות אל האוזן הפנימית. כעת, האוזן הפנימית הופכת את התנודות לפולסים חשמליים אשר נשלחים למוח (ושם מפוענחים לצלילים וקולות). המוח לא רק מתרגם את הקולות והצלילים. הוא אף נותן להם פרשנות (למשל – "זהירות! מכונית משמאל!", "הטלפון מצלצל", "אני אוהב אותך").

<< לעמוד קודם
נגישות
גודל טקסט:
א א א
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
?

לחיצה חוזרת ונשנית על המקש Tab תעביר אתכם בין הקישורים והאזורים השונים בעמוד.

הפעלת מקשי הקיצור תלויה בדפדפן שבו אתם משתמשים:

S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
אתר חלופי