טיפים לשימוש במכשירי שמיעה
תחזוקה של מכשירי שמיעה
מכשירי שמיעה מכילים רכיבים אלקטרוניים אשר חלקם עלולים להיות רגישים ללחות, וחלקם עלולים להיסתם בשל הפרשה מוגברת של שעוות האוזן. לכן, מומלץ לבצע מספר פעולות פשוטות באופן יום-יומי אשר יסייעו לכם לשמור על תקינות המכשיר לאורך זמן רב.
מומלץ מאד להגיע למכון השמיעה בו רכשתם את המכשירים שלכם אחת לשלושה-ארבעה חודשים בכדי לנקות את המכשיר באופן יסודי יותר. באודיופון מכשירי שמיעה, ניקוי המכשיר, לרבות החלפת הפילטרים, אינו כרוך בתשלום כלשהו ואנו שמחים לעשות זאת כשירות לקהל לקוחותינו.
עשה ואל תעשה במכשירי שמיעה:
- לעולם אל תחשפו את המכשיר לרמות גבוהות של טמפרטורה או לחות. אין להתרחץ עם מכשיר השמיעה או לשים אותו קרוב לתנור או מקור חום אחר כמו מייבש שיער. אם המכשיר שלכם נרטב מסיבה כלשהי אל תייבשו אותו ליד מקור חום. הביאו אותו מוקדם ככל האפשר למכון השמיעה בו רכשתם אותו ושם ידאגו להעבירו למעבדה של אודיופון לבדיקה.
- נקו את מכשיר השמיעה שלכם מדי יום באמצעות מטלית רכה ויבשה או באמצעות המברשת המסופקת לכם יחד עם המכשיר. אין לנקות את המכשיר במים או בכל תכשיר נוזלי אחר.
- לעולם אל תנסו לתקן בעצמכם מכשיר שמיעה שאינו פועל - הדבר עלול לגרום נזק רב יותר ואף לגרוע מתוקף האחריות שניתנה לכם על המכשיר. הביאו את המכשיר אל מכון השמיעה בו רכשתם את המכשיר ומשם הוא ישלח אל מעבדת אודיופון לבדיקה ותיקון מהירים.
- כאשר המכשיר אינו בשימוש מומלץ לפתוח לרווחה את בית הסוללה. את הסוללות יש לאחסן במקום קריר ויבש, אך לא במקרר. לא מומלץ להשאיר את הסוללות ברכב מאחר שהטמפרטורות בו עלולות להיות גבוהות מאד. אין להסיר את המדבקה מהסוללות בטרם התכוונתם לעשות בהן שימוש במכשיר השמיעה, מכיוון שסוללות מכשירי השמיעה - שהן מסוג אבץ-אוויר - מתחילות להתרוקן כבר עם הסרת המדבקה מהן.
- יש להסיר את המכשירים לפני טיפול רפואי המערב גלים אלקטרומגנטיים קצרים, כגון רנטגן, CT וכדומה.